فرمت
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس: 02191303797
فرمت » آنالیز مهندسی معکوس و تعمیر قطعات فلزی » آنالیز قطعات » آزمون های غیرمخرب » بازرسی رنگ و پوشش
تعداد ارائه دهندگان:
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
محل ارائه خدمت: اصفهان
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
محل ارائه خدمت: کرج
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
بازرسی رنگ و پوشش یکی از روش های موجود برای آنالیز قطعات و جزو آزمون غیرمخرب می باشد. قبل از توضیح بازرسی رنگ و پوشش لازم است بدانیم این مقوله چه کاربردی داشته و چرا انجام می شود. یکی از بزرگترین مشکلاتی که در صنایع مختلف وجود دارد، مسئله خوردگی قطعات بخصوص قطعات فلزی است. پدیده خوردگی خسارات هنگفتی به یک سیستم می تواند وارد کند و هزینه های زیادی را به بار آورد. خوردگی در تمام دسته های اصلی مواد اعم از فلزات، سرامیک ها، پلیمرها و کامپوزیت ها اتفاق می افتد. اما پدیده خوردگی در مورد فلزات شایع تر بوده و مسئله جدی تری است، چرا که این دسته از مواد بیشترین کاربرد را در صنایع مختلف دارند.
همانطور که می دانیم، خوردگی در هر صورت اتفاق می افتد؛ به همین دلیل بشر به سمت کاهش سرعت خوردگی قدم بر می دارد. استفاده از رنگ و پوشش یکی از رایج ترین راهکارهای مقابله با خوردگی در تاسیسات می باشد. از آن جایی که رنگ ها دارای ویژگی هایی مانند در دسترس بودن، مقرون به صرفه بودن و قابلیت اجرا و ترمیم آسان هستند، به منظور کاهش سرعت خوردگی بسیار کاربرد داشته و استفاده می شوند. در حیطه بازرسي رنگ و پوشش در صنایع مختلف ، مقوله خوردگی سطح مطرح بوده که در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
روش های متداول بازرسي رنگ و پوشش شامل عکس رادیولوژی و رادیوگرافی، مادون قرمز و نوترون backscatter می باشد که در ادامه هر کدام توضیح داده خواهند شد.
روش عکس رادیولوژی روشی موثر بوده اما عملا در سیستم های لوله کشی با قطر بزرگتر از 10 اینچ (25.4 سانتی متر) با چالش روبرو است و فقط در محیط های نسبتا کوچک می تواند موثر واقع شود. این تکنیک CISCC را در استینلس استیل شناسایی نمی کند. علاوه بر این، مسئله ایمنی روش رادیوگرافی موضوع مهمی است. لازم به ذکر است که، هیچکس نباید در قسمتی که بازرسی درحال انجام است، کار کند.
برای استفاده از عکس رادیولوژی، نوردهی از قسمت کوچکی از دیواره لوله دستگاه انجام می شود. منبع نوردهی معمولا ایریدیوم 192 است ولی برای لوله هایی که دیواره سنگین تری دارند، از کبالت 60 استفاده می شود. این روش، ضخامت دیواره لوله را محاسبه می کند.
بازرسي رنگ و عايق به روش رادیوگرافی باعث می شود تصویری واضح از لوله های خارج از قطر ایجاد شود و توسط یک سیستم شبیه سازی، تصویر قطر خارج لوله روی مانیتور ایجاد می شود که حین بازرسی مشاهده می شود. امروزه دستگاه های رادیوگرافی توسط منابعی مانند اشعه ایکس یا منابع رادیو اکتیو کار می کنند. در این زمینه، سیستم هایی که با اشعه ایکس کار می کنند، وضوح تصویر بالاتری را ارائه می دهند.
استفاده از نور مادون قرمز در بازرسي رنگ و پوشش کمک می کند نقاط مرطوب عایق مشخص شود. از آنجایی که بین عایق خشک و عایق مرطوب اختلاف دمای قابل تشخیصی وجود دارد، این روش بسیار کاربردی است، چرا که احتمال وقوع خوردگی در مناطق زیر عایق مرطوب بالا می باشد.
این روش بازرسی رنگ و عایق برای تشخیص رطوبت زیر عایق در لوله ها استفاده می شود. نحوه بازرسی رنگ و عایق در این روش به این صورت است که،یک سری نوترون های پر انرژی از یک منبع رادیو اکتیو به سطح عایق برخورد می کنند.
اگر در عایق رطوبت وجود داشته باشد، انرژی نوترون توسط هسته های هیدروژن کاهش می یابد. با کم شدن انرژی نوترون ها، ابزاری ردیاب سنج می تواند آن ها را شناسایی کند. از روی تعدادی که نمایش داده می شود، بازرس رنگ می تواند مقدار آب موجود در عایق را به دست آورد.
کنترل کیفیت سطح از لحاظ آماده بودن برای اجرای رنگ از جمله موارد بازرسی می باشد. روش های آماده سازی سطح شامل موارد زیر است:
1) روش های مکانیکی (آماده سازی با وسایل دستی و ابزارهای الکتریکی، پاشیدن آب و سندبلاست فلزات )
2) روش های شیمیایی (چربی زدایی با حلال، اسید شویی فلزات ، آماده سازی با مواد قلیایی، غوطه ور کردن در الکترولیت و استفاده از روش های حرارتی و انرژیک)
3) استفاده از شعله (استفاده از امواج ماوراء صوت، استفاده از لامپ و استفاده از اشعه لیزر)
وسایل مورد نیاز برای بازرسی رنگ
وسایلی که یک بازرس رنگ لازم دارد به صورت زیر است:
1. بازرس رنگ باید پارامترهای سطح مانند سنگ زنی جوش ها و لبه های تیز، از بین بردن آلودگی های گریس و غیره را قبل از سندبلاست فلزات کنترل کند.
2. آماده سازی درست سطح و بررسی کیفیت آن توسط ابزارآلات مخصوص بر عهده بازرس رنگ است.
3. تاریخ مصرف رنگ توسط این فرد باید چک شود.
4. بررسی کیفیت رنگ ها قبل از استفاده در حیطه بازرسی رنگ و پوشش قرار می گیرد.
5. پس از اینکه هر لایه رنگ روی سطح اجرا می شود، ضخامت رنگ خیس باید کنترل شود. دلیل این کار این است که، بعد از خشک شدن لایه رنگ، ضخامت رنگ خیلی زیاد یا خیلی کم نباشد که بررسی این مورد نیز از وظایف بازرس رنگ است.
6. بازرس رنگ باید از حمل و جابه جایی قطعات رنگ شده ای که هنوز کاملا خشک نشده اند، جلوگیری کند.
7. یک بازرس رنگ زمانی دستور مخلوط کردن رنگ را می دهد که، کیفیت سطح از لحاظ آماده سازی مطلوب باشد، دمای سطح بیشتر از 60 درجه سانتی گراد نباشد و شرایط جوی مناسب باشد.
8. اگر اجرای رنگ بر روی لوله انجام می شود، باید به صورت مارپیچی ضخامت سنجی شود.
9. تعداد دفعات سنجش ضخامت سطح توسط بازرس رنگ و از روی مترمربع سطح رنگ تعیین می شود.
به منظور جلوگیری از وقوع حوادث، خرابی و وقوع خسارات و هزینه های ناشی از آن، بازرسي رنگ و پوشش در صنایع مختلف کاربرد دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
اگر بخواهیم هزینه بازرسی رنگ و پوشش را مورد بررسی قرار دهیم ابتدا باید به هزینه های ناشی از عدم انجام بازرسی رنگ و پوشش های صنعتی اشاره کنیم. از آن جایی که در صنایع بزرگ وقوع پدیده خوردگی و جلوگیری از سرعت گرفتن آن حوادث و خسارات جبران ناپذیری را در پی دارد، می توان گفت هزینه بازرسی رنگ و پوشش در مقابل هزینه مربوط به خسارات عدد بسیار کوچکی خواهد بود.
صنایع بزرگی مانند نفت و گاز و پتروشیمی جزو صنایعی هستند که اگر در صورت وقوع اتفاقی مانند خوردگی در لوله ها یا تاسیسات حتی یک روز خاموش شده و یا از کار بیفتند، ضرر و زیان مالی زیادی به صاحبان آن تحمیل خواهد شد. به همین دلیل این گونه صنایع حاضرند هزینه بازرسی رنگ و پوشش را پرداخت کرده و نیاز دارند بازرس رنگ کار خود را با دقت و به بهترین وجه ممکن انجام دهد تا از ایجاد این حوادث و خسارات جلوگیری شود.
خدمات بازرسی رنگ و پوشش را می توان به چند دسته تقسیم کرد. این خدمات به بازرسی رنگ قبل از اجرای رنگ، در حین کار و بعد از آن مربوط می شود. در مورد خدمات بازرسی رنگ و پوشش قبل از اجرای رنگ می توان گفت، بازرس رنگ باید از کیفیت و سلامت رنگ ها اطمینان حاصل کرده و تاریخ رنگ های موجود در انبار را در نظر داشته باشد. خدمات بازرسی رنگ و پوشش در حین انجام کار نیز به آماده سازی مناسب سطح، اجرای درست رنگ روی سطح و جلوگیری از ایجاد عیوب رنگ مربوط می شود.
در نهایت، خدمات بازرسی رنگ و پوشش های صنعتی بعد از انجام کار نیز می تواند مربوط به بررسی قطعات، لوله ها و اتصالات از لحاظ خرابی و ایجاد خوردگی باشد؛ به این منظور که اگر روی سطح یا پوشش خرابی، خوردگی، ترک، عیوب رنگی یا موارد دیگر وجود داشت، به صورت زودهنگام شناسایی شده تا از آسیب های بعدی جلوگیری شود.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir