
فرمت
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس: 02191303797
فرمت » آنالیز مهندسی معکوس و تعمیر قطعات فلزی » آنالیز قطعات » آنالیز خواص فیزیکی » آنالیز STA
تعداد ارائه دهندگان:
محل ارائه خدمت: اصفهان
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
محل ارائه خدمت: اصفهان
شماره تماس:
[UAS_loggedin]
مشاهده
آنالیز STA یا آنالیز حرارتی همزمان (Simultaneous Thermal Analysis) یکی از روش های آنالیز حرارتی است که تغییرات خواص ماده را نسبت به تغییر دما توسط برنامه حرارتی کنترل شده ثبت می کند. از آن جایی که انالیز STA ، تلفیقی از آنالیز DTA و آنالیز توزین حرارتی (TGA) است، به آن آنالیز حرارتی همزمان گفته می شود. به این منظور که در آنالیز حرارتی همزمان ، بررسی اثر حرارت (تغییر دما و آنتالپی) و تغییر جرم نمونه به صورت همزمان انجام می شود. تنظیم دستگاه آنالیز STA توسط یک کوره، یک سنسور ایده آل و لوازم جانبی مناسب امکانپذیر است.
اساس کار این آزمون به این صورت است که، با قرار دادن نمونه در دستگاه آنالیز حرارتی همزمان و ران کردن دستگاه، آنالیز های DTA و TGA به صورت هم زمان برای نمونه مورد نظر انجام می شوند. اگر ابزار دستگاه آناليز STA را به یک تحلیل گر گازی با تبدیل فوریه و یا یک طیف سنج مادون قرمز کوپل کنید، اطلاعات بیشتری را می توانید جمع آوری کنید.
شماتیک دستگاه آنالیز حرارتی همزمان
نتایجی که دستگاه اناليز STA به کاربر در انتها ارائه می دهد، یک نمودار تلفیقی است که در یک قسمت آن، نتایج توزین حرارتی و در قسمت دیگر، نتایج گرماسنجی تفاضلی ارائه شده است.
همانطور که پیش تر اشاره شد، دستگاه آنالیز حرارتی همزمان دارای یک تحلیل گر است که وظیفه تفکیک پذیری بالانس حرارتی را بر عهده دارد. محدوده دمای کاری این دستگاه بین 150 تا 2400 درجه سانتی گراد بوده و به همین دلیل، سنسورهای مختلفی نیز در آن تعبیه شده است. از طرفی برای تامین حرارتی با این محدوده دمایی، نوع کوره ای که در دستگاه آنالیز حرارتی STA استفاده می شود نیز مهم می باشد. جنس کوره ها با توجه به دمایی که می توانند تامین کنند و سیستم خنک کننده آن ها متفاوت است. برای مثال، کوره تنگستنی محدوده دمایی از دمای اتاق تا 2400 درجه سانتی گراد را می تواند تامین کند و از آب برای خنک کردن آن استفاده می شود.
تصویر دستگاه آنالیز حرارتی STA
انواع کوره های دیگر از جنس نقره، استیل، پلاتین، سیلیکون کاربید، گرافیت و غیره می باشند. در این دستگاه ها پمپ هایی با تکنولوژی پیشرفته تعبیه می شود که توانایی اعمال اتمسفرهایی دلخواه را داشته باشند. تجهیزات دیگری نیز مانند کاهنده اکسیژن OTS نیز به دستگاه آنالیز حرارتی STA اضافه می شود تا اثرات اکسیژن را به حداقل برساند.
این آزمون هم در بخش پژوهشی و هم در صنعت برای کاربران مفید بوده و اطلاعات ارزشمندی در اختیار آن ها قرار می دهد. چرا که با استفاده از نتایج انالیز STA می توان شناسایی مواد را به خصوص هنگامی که روش هایی مانند پراش پرتو ایکس و آنالیز های میکروسکوپی توانایی ارزیابی نهایی را دارند، تکمیل کرد. کاربرد آنالیز STA در به دست آوردن خواص فیزیکی نمونه و بررسی رفتار ماده با افزایش دما اهمیت پیدا می کند. برای مثال، با کمک آنالیز حرارتی همزمان می توان دمای شیشه ای شدن یک نمونه را به دست آورد. از دیگر کاربردهای آنالیز حرارتی همزمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نمودار تجزیه حرارتی کلسیم اگزالات مونوهیدرات حاصل از آنالیز STA
تجهیزات و آزمایشگاه آنالیز STA
دستگاه آنالیز حرارتی همزمان مدل STA 449 F5
هزینه آنالیز STA بسته به اینکه دستگاه آنالیز حرارتی همزمان با چه نرخی حرارت دهی را انجام می دهد و محدوده دمایی لازم برای انجام تست چه محدوده ای باشد، متغیر است. هم چنین تعداد نمونه های شما برای انجام این تست، هزینه آنالیز STA را تغییر می دهد. به این معنی که هزینه آنالیز STA به ازای تعداد نمونه محاسبه می شود. تعرفه های تعیین شده برای هزینه آنالیز STA برای مراکز مختلف و برخی دانشگاه های انجام دهنده این تست، به سه صورت است. تعرفه آزاد، مخصوص کارکنان و دانشجویان آن مرکز یا دانشگاه و تعرفه دانشجویان و کارکنان سایر مراکزف سه قیمتی است که برای هزینه آنالیز STA تعریف می شود. البته برخی تخفیفات و گرنت ها برای دریافت خدمات آنالیز حرارتی STA و سایر خدمات آزمایشگاهی از سوی برخی شرکت ها به متقاضیان داده می شود.
به طور کلی می توان گفت، تحویل گرفتن نمونه از مشتری، انجام آنالیز حرارتی همزمان و ارائه نتایج حاصل از آن به کاربر جزو خدمات آنالیز حرارتی STA می باشد. مراکز ارائه دهنده خدمات آنالیز حرارتی STA ، مانند برخی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و آزمایشگاه ها، نمونه موردنظر برای آنالیز STA را به صورت جامد تحویل می گیرند.
تصویر جانمونه ای دستگاه آنالیز حرارتی STA
از دیگر خدمات آنالیز حرارتی STA ، می توان به رسم منحنی TG و DTA ، یافتن تغییرات جرم نمونه های پودری و فلزی از روی منحنی در دماهای مختلف، محاسبه مساحت زیر منحنی DTA و تعیین پیک ها، رسم منحنی آنالیز حرارتی شامل واکنش های گرمازا و گرماگیر اشاره کرد. مراکز ارائه دهنده خدمات آنالیز حرارتی STA ، به غیر از انجام این تست، آنالیز های دیگر مانند آنالیز xrd ، آنالیز XRF ، آنالیز SEM ، آنالیز TEM ، آنالیز XPS و غیره را نیز انجام می دهند.
اگر بخواهیم به مثالی از کاربرد آنالیز حرارتی همزمان (STA) در حوزه پژوهشی و صنعتی اشاره کنیم، می توانیم مقاله ای از استلیوس و همکارانش را مثال بزنیم که در سال 2004 در ژورنال Energy & Fuels به چاپ رسیده است. از آن جایی که مطالعه رفتار ذوب و رهاسازی فاز گازی خاکستر حاصل از سوخت های زیست توده (Biomass Fuels) به منظور کاهش مشکلات مربوط به خاکستر دیگ های بخار از اهمیت بالایی برخوردار است، از ابزار آنالیز حرارتی STA برای توصیف رفتار چند نمونه خاکستر و چندین ترکیب مدل استفاده شد. این نمونه ها شامل K2SO4، KCl، SiO2، CaCO3، CaSO4 و K2CO3 بودند. نتایج آنالیز STA اطلاعاتی را در مورد از دست دادن جرم و واکنش های گرمازا/گرماگیر به عنوان تابعی از دمای نمونه ارائه دادند.
شماتیک سیستم آنالیز STA مورد استفاده در این تحقیق
منحنی کاهش جرم خاکستر در طول آنالیز STA را می توان در بیشتر موارد از ترکیب شیمیایی خاکستر توضیح داد. در دمای زیر 800 درجه سانتی گراد، کاهش وزن به دلیل آزاد شدن CO2 از CaCO3 ایجاد می شود. در دمای 850 تا 1150 درجه، KCl تبخیر شده و K2CO3 با SiO2 واکنش می دهد درنتیجه CO2 آزاد می شود. در دمای بالاتر از 1150 درجه و تا 1450 درجه، کاهش وزن نمونه های خاکستر ممکن است به دلیل انتشار K2O حاصل از تجزیه K2CO3 یا سیلیکات ها یا آزاد شدن از سولفات ها باشد. در شکل زیر بخشی از نتایج حاصل از این پژوهش را مشاهده می کنید:
نمودار آنالیز حرارتی همزمان KCl و K2CO3
به منظور مطالعه بیشتر در مورد این مقاله می توانید از طریق آدرس https://doi.org/10.1021/ef034065+ به آن دسترسی پیدا کنید.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir