فرمت » دستگاه خشک کن انجمادی
تعداد مدل های موجود:
دستگاه خشک کن انجمادی دستگاهی است که در آن مواد غذایی به صورت انجمادی خشک می شوند. زیرا خشک کردن برخی از محصولات مانند میوه ها و سبزیجات به واسطه حرارت امری مضر است و ممکن است آن ماده غذایی را دچار حساسیت کند یا خواص آن را از بین ببرد. با دستگاه خشک کن انجمادی ابتدا محصول یا ماده مورد نظر به وسیله دستگاه کاملا منجمد می شود. بعد از آن آبی که در محصول بوده و حالا منجمد شده، از طریق فرآیند تصعید تحت خلا از محصول خارج خواهد شد. امروزه تولید کننده های زیادی به این فکر افتادند تا برای خود دستگاه خشک کن انجمادی تهیه کرده و در خانه یا کارگاه شروع به تولید کردن این میوه های خشک کنند.
اگر بخواهیم از مزایای دستگاه خشک کن انجمادی بگوییم، باید گفت علاوه بر این که باعث افزایش ماندگاری محصول خواهد شد، به دلیل کم شدن وزن محصولات، حمل و نقل آن هم آسان می شود. همچنین بهره وری بالا، حداقل دستکاری و تغییر، کیفیت عالی و کاربرد گسترده دستگاه خشک کن انجمادی ، از دیگر مزیت های آن است.
دستگاه خشک کن انجمادی با نام دستگاه میوه خشک کن تصعیدی هم شناخته می شود. از آن جایی که در این روش بعد از منجمد شدن آب درون مواد غذایی در یک فرآیند، تصعید خواهد شد، به همین دلیل این دستگاه به خشک کن تصعیدی هم معروف است. علاوه بر این نام، دستگاه خشک کن انجمادی را با نام انگلیسی آن که فریز درایر است هم می شناسند که از دو کلمه freeze به معنای انجماد و dryer به معنای خشک کردن تشکیل شده است.
قیمت دستگاه خشک کن انجمادی خانگی جدید بسته به اندازه و نوع پمپ متغیر است (انواع پمپ ها عبارتند از: روغن، پریمیر یا بدون روغن). بهعلاوه، هزینههای مداوم لوازم و راهاندازی دستگاه خشک کن انجمادی میتواند 30 تا 50 دلار در ماه هزینه داشته باشد. هزینه اصلی شامل خشک کن انجمادی، پمپ خلاء (پمپ های بدون روغن موجود است)، روغن پمپ خلاء، فیلتر روغن، سینی ها، کیسه های مایلار، جاذب اکسیژن، سیلر ضربه ای و راهنمای خشک کردن انجمادی است.
دستگاه خشک کن انجمادی به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. برای مثال دستگاه خشک کن انجمادی تابشی از اشعه مادون قرمز برای گرم کردن نمونه در سینی استفاده می کنند. این نوع گرمایش امکان استفاده از سینیهای تخت ساده را فراهم میکند، زیرا منبع مادون قرمز میتواند در بالای سینیهای تخت قرار گیرد تا به سمت پایین بر روی محصول تابش کند. گرمایش اشعه مادون قرمز امکان گرمایش بسیار یکنواخت سطح محصول را فراهم می کند، اما ظرفیت بسیار کمی برای نفوذ دارد، بنابراین بیشتر با سینی های بسیار کم عمق و ماتریس های نمونه همگن استفاده می شود.
دستگاه خشک کن انجمادی با کمک مایکروویو نوع دیگری است که از امواج مایکروویو برای نفوذ عمیق تر به نمونه برای تسریع فرآیند تصعید و حرارت در خشک کردن انجمادی استفاده می کنند. راه اندازی و اجرای این روش می تواند بسیار پیچیده باشد زیرا امواج مایکروویو می توانند میدان الکتریکی ایجاد کنند که قادر است گازهای موجود در محفظه نمونه را به پلاسما تبدیل کند. این پلاسما به طور بالقوه می تواند نمونه را بسوزاند، بنابراین حفظ قدرت مایکروویو مناسب برای سطوح خلاء ضروری است. سرعت تصعید در یک محصول می تواند بر امپدانس مایکروویو تأثیر بگذارد که در آن قدرت مایکروویو باید متناسب با آن تغییر کند.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir