فرمت
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس: 02191303797
فرمت » فرایندهای نوین ساخت » ساخت قطعات پلاستیکی » جوشکاری پلاستیکی » جوش الکتروفیوژن
تعداد ارائه دهندگان:
جوش الکتروفیوژن از دسته فرآیندهای جوشکاری پلاستیک است که به منظور اتصال لوله های پلی اتیلنی گاز و آب استفاده می شود. اتصالات الکتروفیوژن برای محل هایی مانند دریچه ها، زانویی ها و سه راهی ها که جوش لب به لب ممکن نیست، مناسب می باشد. علاوه بر ایمنی این روش، سرعت و تمیزی این فرآیند نیز بالا می باشد. لازم به ذکر است که این عملیات برای محدوده ی خاصی از قطر لوله ها (حدودا 20 الی 250 میلیمتر) صرفه اقتصادی دارد.
در فرآیند جوش الکتروفیوژن مشخصات اتصالاتی که قرار است جوش داده شود ، مانند زمان ذوب، از طریق بارکد روی اتصالات ثبت می شود. یک واحد کنترل الکتروفیوژن، انرژی الکتریکی لازم برای گرم کردن سیم پیچ را تامین می کند. هنگامی که سیم پیچ انرژی لازم را دریافت کرد، مواد مجاور آن ذوب می شود و حوضچه ای تشکیل می شود که با سطح لوله در تماس است.
ورود مداوم انرژی گرمایی باعث ذوب شدن سطح لوله و اختلاط لوله ذوب شده می شود. این روش برای تولید یک جوش خوب، حیاتی است. پس از پایان چرخه گرما، اتصالات و لوله به حال خود رها می شوند تا خنک شوند و مواد ذوب شده جامد می شوند تا اتصال مورد نظر حاصل شود.
در هنگام عملیات جوش الکتروفیوژن باید از ابزارآلات کالیبره شده استفاده شود و تمیزکاری لوله ها باید با مواد توصیه شده توسط تولیدکننده لوله انجام شود. همچنین، لازم به ذکر است که نصب الکتروفیوژن باید تنها توسط نیروهای متخصص و آموزش دیده انجام شود و المنت حرارتی اتصالات باید به طور کامل پوشانده شود.
فرآیند جوش الکتروفیوژن به صورت اتوماتیک انجام می شود. پیش از انجام جوشکاری، سطح لوله باید با دقت بررسی شود تا هیچگونه خراشی وجود نداشته باشد. زیرا وجود هرگونه خراش بر سطح لوله، باعث ایجاد نشتی در محل اتصال می شود.
استفاده از ابزار مناسب و خاص برای موفقیت در عملیات جوش الکتروفیوژن ضروری است. همیشه توصیه می شود قبل از شروع جوشکاری، تمام تجهیزات لازم به دقت مورد بررسی قرار گیرد. باید اطمینان حاصل شود که تمام تجهیزاتی که نیاز به کالیبراسیون دارند، کالیبره شده باشند. تجهیزات ممکن است بسته به محصول تحت جوش یا قطری که باید جوش داده شود، تا حدی متفاوت باشد، اما باید شامل موارد زیر باشد:
فرآیند جوش الکتروفیوژن به ترتیب در مراحل زیر انجام می شود:
از جمله نکات قابل توجه در فرآیند جوش الکتروفیوژن این است که انتهای لوله باید صاف و یکنواخت بریده شود. اگر برش لوله به درستی انجام نشود، سبب می شود که سیم حرارتی بدون پوشش باقی بماند. این امر سبب اتصال کوتاه، گرمایش بیش از حد، ذوب کنترل نشده و حتی احتراق ناگهانی می شود. همچنین لازم به ذکر است که به منظور دستیابی به جوش الکتروفیوژن مناسب ، ابتدا باید سطح اکسید شده لوله جدا شود.
به کمک دستگاه جوش الکتروفیوژن می توان لوله های پلی اتیلنی را در ضخامت های مختلف و سریع ترین زمان با بالاترین کیفیت جوش داد. این دستگاه، گرما و حرارت ناشی از مقاومت را به کمک جریان برق با آمپر بالا عبور می دهد. همین امر سبب می شود که لوله ها نرم شوند و با اعمال فشار به یکدیگر متصل شوند. همچنین لازم به ذکر است که دستگاه جوش الکتروفیوژن ، ولتاژ پیوسته ای ایجاد می کند که به کمک آن می توان گرما و حرارت را بدون نوسان به قسمت جوش منتقل کرد.
انتخاب روش اتصال، به کاربرد لوله و امکانات موجود بستگی دارد. به عنوان مثال، از جوش الکتروفیوژن در شبکه های توزیع گاز و از اتصالات لب به لب یا همان جوشکاری ذوبی حرارتی در خطوط انتقال آب و فاضلاب استفاده می شود.
تفاوت اصلی اتصال الکتروفیوژن با جوش لب به لب، شیوه گرم کردن محل اتصال است. به گونه ای که در جوش لب به لب، از ابزارهای حرارتی برای گرم کردن سطح لوله و اتصالات استفاده می شود. در صورتی که در جوش الکتروفیوژن ، حرارت دهی به صورت داخلی و از طریق جریان الکتریکی اعمال می شود. همچنین، لازم به ذکر است که استحکام جوش حاصل از الکتروفیوژن بیشتر از جوش ذوبی حرارتی است.
به طور کلی، هزینه جوش الکتروفیوژن نسبت به روش ذوب حرارتی مقرون به صرفه تر است. اما باید توجه داشت که در قطرهای بالای لوله، روش ذوب حرارتی هزینه کمتری دارد. در واقع، اتصالات لوله های ضخیم با الکتروفیوژن هزینه بالایی دارد.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir