فرمت
محل ارائه خدمت: تهران
شماره تماس: 02191303797
فرمت » عملیات قبل/بعد از ساخت » پوشش دهی » پوشش های پلیمری سرامیکی » آبکاری الکتروفورتیک
تعداد ارائه دهندگان:
آبکاری الکتروفورتیک یا فرآیند الکترولاک نقطه مشترک بین آبکاری الکتریکی و رنگ آمیزی است. در این فرآیند قطعه مورد نظر در محلول پایه آب که حاوی ذرات رنگ باردار است، قرار می گیرد. پس از آن با اعمال ولتاژ، ذرات رنگ بر سطح قطعه رسوب می کند.
آبکاری الکتروفورتیک به طور گسترده در صنعت خودرو ، هم داخل خودرو و هم در زیر کاپوت، استفاده می شود. همچنین رنگ الکترولاک به عنوان یک پرایمر برای رنگ پودری یا پوشش رویی برای آبکاری روی و یا آبکاری آلیاژ روی-نیکل مناسب است. به علاوه این پوشش به طور گسترده روی قطعات ریخته گری شده روی، آلومینیوم و چدن، قطعات پرس شده در صنعت خودرو و فولادهای با مقاومت کششی بالا برای جلوگیری از تردی هیدروژن اعمال می شود.
پوشش حاصل از فرآیند آبکاری الکتروفورتیک از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و خزش برخوردار است. در این روش، پوشش دهی سطوح داخلی و خارجی محصول مورد نظر با ضخامتی یکنواخت انجام می شود. همچنین به کمک این فرآیند می توان آبکاری قطعاتی را نظیر دستگیره، قطعات لوستر، یراق آلات و … در رنگ های گوناگون انجام داد.
مکانیزم آبکاری الکتروفورتیک به این صورت است که با اعمال جریان الکتریکی مستقیم ، ذرات بر روی زیرلایه ای با بار مخالف رسوب می کنند. لازم به ذکر است، هنگامی این ذرات دارای بار مثبت باشند فرآیند رسوب دهی بر روی کاتد انجام می شود (فرآيند الکتروفورتيک کاتدي) و در صورتی ذرات بار منفی داشته باشند، رسوب دهی بر روی آند انجام می شود (فرآيند الکتروفورتيک آندي).
بعد از فرآیند رنگ آمیزی، به منظور زدودن امولسیون های باقی مانده بر روی سطح، شستشو انجام می شود. پس از آن نیز به کمک فیلتراسیون، ذرات به مخزن اصلی باز می گردد.
مراحل آبکاری الکتروفورتیک به ترتیب شامل چربی گیری ، شستشو، اسید شویی فلزات ، شستشو ثانویه، غوطه وری در محلول تر کننده، آبکاري الکتروفورتيک، شستشو نهایی و پخت پوشش در کوره می باشد.
لازم به ذکر است که پوششی که در فرآیند الکترولاک استفاده می شود به صورت محلول است، در نتیجه باید به دمای پخت آن متناسب با نوع رنگ مصرفی دقت شود. همچنین مقدار رنگ مصرفی در فرآیند و انرژی مورد نیاز برای مرحله پخت، متناسب با شکل و هندسه قطعه تغییر می کند.
آبکاری الکتروفورتیک یک فرآیند مرطوب یا تر محسوب می شود ، در صورتی که پوشش پودری شامل استفاده از پودر خشکی است که از ترکیب دقیقی از رزین های اپوکسی و ماده عمل آورنده مختلف تشکیل شده است.
در فرآیند پوشش پودری از تفنگ اسپری برای اعمال الکترواستاتیک ذرات بر روی سطح زیرلایه استفاده می شود. این واقعیت که ذرات دارای بار الکتریکی هستند، موجب چسبیدن آنها به سطح می شود. همچنین، پخت به عنوان مرحله نهایی در فرآیند پوشش پودری استفاده می شود. فرآیند پخت باعث ذوب شدن ذرات شده و همچنین موجب دستیابی آسان تر و سریع تر به پرداخت نهایی مد نظر می شود.
پوشش حاصل از الکتروفورتیک
معمولاً هنگام پوشش دادن قطعاتی که دارای مناطقی هستند که دسترسی به آنها سخت است، آبکاری الکتروفورتیک گزینه بهتری است. به این دلیل که غوطه ور شدن یک جسم در یک مایع باعث توزیع یکنواخت تر و کامل تر پوشش نسبت به آنچه که معمولاً با تفنگ اسپری می توان به دست آورد، می شود. فرآیند اعمال پوشش پودری نیز تمایل به ایجاد پوشش ضخیم تری دارد.
در مقابل، به کمک فرآیند آبکاری الکتروفورتیک با سهولت بیشتری می توان میزان ضخامت مورد نظر را تنظیم کرد. در واقع تولید یک پوشش نازک تر با پوشش الکترولاک بسیار آسان تر از پوشش پودری است. این دو مزیت به ویژه در صنعت خودرو، جایی که یک پوشش الکترولاک معمولاً قبل از رنگ آمیزی برای افزایش حفاظت در برابر خوردگی به عنوان پوشش آغازگر اعمال میشود، اهمیت بسزایی دارد.
آبکاری الکتروفورتیک نسبت به سایر روش های پوشش دهی سرعت بسیار بالایی دارد. همچنین می توان به صورت اتوماتیک، ترکیب مصرفی و ضخامت پوشش مورد نظر را کنترل کرد. این فرآیند به دلیل عدم نیاز به نیروی کار زیاد، سازگاری با محیط زیست و تجهیزات نسبتاً ارزان جز فرآیندهایی محسوب می شود که صرفه اقتصادی دارد. اما توجه داشته باشید که با توجه به سایز و هندسه ی قطعه مورد نظر، انرژی و میزان رنگ مصرفی تغییر می کند و در نتیجه هزینه آبکاری الکتروفورتیک برای قطعات مختلف ، متفاوت است.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir