فرمت » فرایندهای نوین ساخت » ساخت قطعات پلاستیکی » تولید مواد پلاستیکی
تولید مواد پلاستیکی فرآیندی از دسته ساخت قطعات پلاستیکی است که به دو صورت سنتزی و زیست پایه انجام می شود. پلاستیک های مصنوعی از نفت خام، گاز طبیعی یا زغال سنگ به دست می آیند. در حالی که پلاستیک های زیست پایه از محصولات تجدیدپذیر مانند کربوهیدرات ها، نشاسته، چربی ها و روغن های گیاهی، باکتری ها و سایر مواد بیولوژیکی به دست می آیند.
اکثر محصولات پلاستیکی ای که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، به دلیل سهولت روش های تولید در فرآوری نفت خام، به صورت سنتزی (مصنوعی) تولید شده اند. با این حال، تقاضای فزاینده برای ذخایر محدود نفت سبب می شود که تولید مواد پلاستیکی از منابع تجدیدپذیر مانند زباله زیست توده یا محصولات زائد حیوانی از صنعت مورد توجه قرار گیرد.
مراحل تولید مواد پلاستیکی به صورت زیر است:
لازم به ذکر است که در تولید مواد پلاستیکی دو مکانیزم مختلف برای مرحله پلیمریزاسیون وجود دارد که شامل پلیمریزاسیون افزایشی و پلیمریزاسیون چگالشی است.
واکنش پلیمریزاسیون افزایشی، فرآیندی است که در آن یک مونومر به مونومر بعدی (دیمر) و دیمر به بعدی (تریمر) و در ادامه به همین شکل، متصل شود. این عملیات با حضور یک کاتالیزور، معمولاً یک پراکسید، انجام می شود. این فرآیند به عنوان پلیمریزاسیون رشد زنجیره ای نیز شناخته می شود، زیرا هر بار یک واحد مونومر اضافه می شود. از نمونه رایج پلیمرهای افزایشی می توان به پلی اتیلن، پلی استایرن و پلی وینیل کلراید اشاره کرد.
مکانیزم بعدی، پلیمریزاسیون چگالشی، شامل اتصال دو یا چند مونومر مختلف با حذف مولکول های کوچک مانند آب است. همچنین، برای انجام واکنش بین مونومرهای مجاور به یک کاتالیزور نیاز است. این فرآیند به عنوان رشد پله ای شناخته می شود، زیرا برای مثال ممکن است یک زنجیره موجود را به زنجیره دیگری اضافه کند. از نمونه های رایج پلیمرهای چگالشی، می توان به پلی استر و نایلون اشاره کرد.
امروزه استفاده از محصولات پلاستیکی در تمام صنایع رواج پیدا کرده است. به همین دلیل استفاده از خدمات تولید مواد پلاستیکی رشد چشمگیری داشته است. تولید گرانول پلاستیک از جمله خدمات تولید مواد پلاستیکی است که به کمک آن مواد اولیه ساخت قطعات پلاستیکی فراهم می شود.
به طور کلی استفاده از قطعات پلاستیکی و جایگزین کردن آن به جای قطعات فلزی در صنعت مورد توجه قرار گرفته است. یکی از دلایل این امر، هزینه تولید مواد پلاستیکی است که در تولیدات با تیراژ بالا صرفه اقتصادی دارد.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir