فرمت » کوره آزمایشگاهی
تعداد مدل های موجود:
کوره آزمایشگاهی دستگاهی است که برای انتقال برنامه های حرارتی با ظرفیت بالا ، ایجاد گرمایش و خشک کردن عملکرد های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد . این دستگاه به دلیل داشتن اجزایی مانند مشعل ، مبدل حرارتی ، دریچه ، هواکش و دمنده هوا ، انرژی گرمایی را از طریق سوختن سوخت ، گرمای القا شده و یا الکتریسیته تولید می کند.
در آزمایشگاه از کوره آزمایشگاهی برای خشک کردن ، تست شوک پذیری حرارتی ، ذوب ، استریل کردن ، تست های مخرب و تست های متالوژی نمونه استفاده می شود. به همین دلیل ، کوره آزمایشگاهی یکی از مهم ترین دستگاه های آزمایشگاهی به شمار می رود .
کوره آزمایشگاهی در آزمایشگاه های صنایع پزشکی و دارویی ، متالوژی ، پلیمر ، نفت و گاز ، صنایع غذایی ، صنایع شیمیایی ، صنایع مواد ، صنایع کالیبراسیون ، صنایع قطعه و خودرو سازی ، صنایع ذوب ، صنایع سرامیک و آزمایشگاه های دانشگاهی کاربرد بسیار گسترده ای دارند .
کوره آزمایشگاهی دارای محفظه هایی با قابلیت تنظیم و کنترل دمایی هستند . دقت دمای این دستگاه ها متناسب با ساختار و نوع آن ، ۳ الی ۱۰ درجه سانتی گراد است. کوره آزمایشگاهی ، یکی از مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می روند که بسیار پرکاربرد و حساس هستند . این دستگاه بسیار پر استهلاک است زیرا برای مدت زمان طولانی و در دمای بسیار بالا کار می کند . به همین دلیل نسبت به سایر دستگاه های مورد استفاده در آزمایشگاه زود تر دچار فرسودگی می شوند. این دستگاه مانند سایر دستگاه های آزمایشگاهی همچون آون ، اتوکلاو ، انکوباتور ، بن ماری و سانتریفیوژ ، متناسب با نوع کاربرد و تجهیزاتی که دارد در انواع مختلف تولید می شود .
کوره آزمایشگاهی متناسب با تجهیزات و کاربرد هایی که دارند در انواع مختلف تولید می شوند . در آزمایشگاه های مختلف متناسب با کاری که انجام می شود باید یکی از انواع این دستگاه ها را خریداری نمود . در این قسمت انواع کوره آزمایشگاهی را بررسی می کنیم.
کوره آزمایشگاهی الکتریکی دارای محفظه ای است که به وسیله ی موادی مانند پنبه نسوز ، آجر نسوز و سیمان نسوز عایق شده است . در اطراف محفظه کوره و سقف آن ، المنت هایی قرار دارد که دماهای ۱۱۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد را تولید می کنند . از این کوره برای ذوب و خاکستر کردن برخی از مواد ، آمیختن شیشه ، ساخت لایه های نازک شیشه ، سرامیک ها و لحیم کاری استفاده می شود. علاوه بر این ، کوره آزمایشگاهی الکتریکی برای انجام اهداف تحقیقاتی نیز کاربرد دارد .
بدنه ی این دستگاه از جنس ورق های روغنی پوشیده شده از رنگ الکترواستاتیک است . کوره الکتریکی علاوه بر داشتن ترمومتر دیجیتالی و ترموستات ، قابلیت نصب زمان سنج دیجیتالی را نیز دارد. کوره آزمایشگاهی الکتریکی متناسب با محدوده دمایی به دو مدل کوره الکتریکی ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد و کوره الکتریکی ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد تقسیم می شود .
از کوره آزمایشگاهی الکتریکی ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد برای خاکستر گیری مواد آزمایشگاهی در محدوده ی دمایی ۲۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد استفاده می شود . دقت دمایی این دستگاه ۱۰± درجه سانتی گراد است. همچنین از کوره الکتریکی ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد برای ذوب کردن مواد در محیط های آزمایشگاهی مناسب است . این دستگاه در محدوده دمایی ۲۰۰ تا ۱۴۵۰ درجه سانتی گراد کار می کند . دقت دمایی این نوع کوره ۱۵± درجه سانتی گراد است
کوره آزمایشگاهی مایکروویو با استفاده از انرژی امواج مایکروویو ، نمونه ها را از درون گرم می کند . برای رسیدن به دمای مورد نظر توسط انتقال ، همرفت و یا تابش جسم سیاه از یک عنصر گرمایشی – مقاومتی الکتریکی استفاده می شود . در این نوع کوره برای کنترل دمای سیستم هیچ گونه احتراقی صورت نمی گیرد . از این رو ، این امکان را فراهم می کند که کنترل بیشتر و بهتری روی یکنواختی دما داشته باشد. به همین دلیل از لحاظ انرژی ، گرمایش نمونه و ایجاد گرمایش یکنواخت تر، در مقایسه با دیگر کوره ها بازده بیشتری داشته و بهتر و سریع تر عمل می کند .
از کوره خاکستر ساز برای محاسبه تغییر وزن مواد هنگام احتراق ، سوزاندن ، حذف مواد به منظور پاک سازی و بررسی موادی چون پلاستیک ، لاستیک ، غلات ، غذا ، ذغال سنگ و چربی حیوانات استفاده می شود .
کوره آزمایشگاهی لوله ای از جمله دستگاه های گرمایشی – الکتریکی به شمار می رود که برای تصفیه و سنتز ترکیبات غیر ارگانیک و ارگانیک مورد استفاده قرار می گیرد . طراحی این نوع کوره به این صورت است که توسط سیم پیچهای حرارتی یک حفرهی استوانه ای تشکیل می شود و درون یک ماتریس عایق قرار گرفته است . دمای این دستگاه به وسیله ی یک پس نورد از ترموکوپل کنترل می شود .
به دلیل اهمیت و کاربرد بسیار گسترده ای که انواع کوره آزمایشگاهی دارند کارخانه های بسیاری در داخل و خارج از کشور به تولید آن اقدام کرده اند . قیمت این دستگاه متناسب با ساختار ، نوع مواد به کار گرفته شده در ساخت و تجهیزاتی که دارد متفاوت است . مقدار حجم محفظه و محدوده دمایی در تعیین قیمت کوره موثر است . هر چقدر حجم محفظه بیشتر و محدوده دمایی گسترده تر باشد قیمت دستگاه بیشتر است .
کوره آزمایشگاهی تولید شده توسط کارخانه های داخل کشور در مقایسه با نمونه های مشابه تولید شده در کارخانه های خارج از کشور قیمت پایین تری دارند . از این رو خرید دستگاه های تولید شده در داخل کشور علاوه بر حمایت از تولیدات داخلی در صرفه جویی ارزی نیز موثر است .
کمپانی nabertherm آلمان ، یکی از کمپانی های مهم تولید کننده ی انواع کوره های آزمایشگاهی است هنگام خرید انواع کوره های آزمایشگاهی باید توجه شود که محصول از ضمانت و خدمات پس از فروش برخوردار باشد .
همان طور که پیش از این به آن اشاره شد ، کوره آزمایشگاهی یکی از مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی است که در آزمایشگاه های مختلف کاربرد دارد . در این قسمت به برخی از کاربرد های کوره آزمایشگاهی اشاره می کنیم. از کوره آزمایشگاهی که وظیفه ی گرمایش و یکنواخت کردن دما را به عهده دارند برای انجام پروژه های تحقیقاتی و آزمایشگاهی استفاده می شود . کوره آزمایشگاهی برای انجام آنالیز های ترکیبی و شیمیایی ، گرما دادن بخش های فولادی و گرما دادن اشیاء تا دماهای بالا کاربرد دارد. از کوره آزمایشگاهی برای گرم کردن نمونه ، خشک کردن ، پخت پلی آمید ، پخت قالب و استریل کردن استفاده می شود. کوره های الکتریکی ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد برای خاکسترگیری مواد در آزمایشگاه ها کاربرد دارد. از کوره آزمایشگاهی الکتریکی ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد برای ذوب مواد در آزمایشگاه ها استفاده می شود.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir