فرمت » آنالیز مهندسی معکوس و تعمیر قطعات فلزی » طراحی و ساخت قطعات صنعتی
طراحی و ساخت قطعات صنعتی شامل طراحی قطعات و مهندسی کارآمد یک شی است ، به طوری که در هر مرحله طراحی قطعه صنعتی این امکان به سازنده داده می شود تا اشتباهات یا مغایرت ها را شناسایی کرده و از آن جلوگیری کند. در نتیجه انجام طراحی و ساخت قطعات آسان تر شده و هزینه ها کاهش می یابد.
فرآیند طراحی و ساخت قطعات صنعتی به نوع محصولی که قرار است طراحی و تولید شود ، بستگی دارد. اصول کلی طراحی و ساخت قطعات صنعتی شامل طراحی اشیا برای مونتاژ کارآمد ، استانداردسازی مواد و اجزا، کاهش تعداد قطعات و به حداقل رساندن میزان عملیات ساخت مورد نیاز است. سایر اصول اولیه طراحی و ساخت قطعات صنعتی نیز شامل استانداردسازی قطعات برای صرفه جویی در هزینه محصول و سادگی طراحی می باشد که ممکن است پیچیدگی یا تعداد قطعات مورد نیاز و همچنین زمان راه اندازی را کاهش می دهد.
طراحی قطعه صنعتی قبل از ابزارسازی و فرآیند مونتاژ انجام می شود. انجام این کار باعث می شود که زمان کمتری صرف تولید شود و در نتیجه باعث کاهش هزینه و افزایش سهولت فرآیند ساخت می شود. همچنین طراحی قطعات صنعتی باید به گونه ای باشد که قابلیت و محدودیت های مواد ، ویژگی ها، فرآیندهای تولید، تجهیزات و ماشین آلات را در نظر بگیرد.
در طراحی و ساخت قطعات صنعتی یکی از مواردی که بیشتر بر طراحی محصول تأثیر می گذارد ، فرآیند مورد نیاز برای ساخت است. اگر یک قطعه ماشینکاری شده به گونه ای طراحی شود تا تعداد تنظیمات لازم به حداقل رسانده شود، می تواند هزینه صرف شده را پایین نگه دارد. به عنوان مثال، اگر تمام ماشینکاری در یک طرف انجام شود، نیازی به بازکردن گیره و جابجایی مجدد در سمت دیگر از بین می رود، در نتیجه زمان و هزینه های کار کاهش می یابد.
مورد دیگر در طراحي و ساخت قطعات صنعتي که می تواند هزینه قطعات ماشینکاری شده را به حداقل برساند ، تعداد تغییرات ابزار مورد نیاز برای تولید آنهاست. به عنوان مثال، اگر همه شعاع ها یکسان و به اندازه کافی بزرگ باشند، می توان از همان تیغه فرز انگشتی (endmill) برای حذف مواد و تولید فیلت ها در گوشه ها استفاده کرد و دیگر نیازی به تغییر ابزار نباشد.
نرم افزار طراحی قطعات مکانیکی در طراحی و ساخت قطعات صنعتی نقش بسیار مهمی دارد. استفاده از نرم افزار ساخت قطعات مکانیکی امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی ، تهیه نقشه و محاسبات فرآیندهای ساخت را فراهم می کند.
از جمله نرم افزار طراحی قطعات مکانیکی می توان به نرم افزار کتیا (Catia) اشاره کرد که بسیاری از خودروسازها و هواپیماسازهای قدرتمند جهان از آن استفاده می کنند. با استفاده از این نوع نرم افزار طراحی قطعات مکانیکی می توان طراحی و مونتاژ قطعات ، طراحی سطوح پیچیده، مهندسی معکوس با ابر نقاط، تلورانس گذاری و … را انجام داد.
سالیدورک (Solidworks) و اینونتور (Inventor) از دیگر نرم افزارهای طراحی قطعات مکانیکی محسوب می شوند. به عنوان مثال در نرم افزار اینونتور مهندسین طراح می توانند در حین طراحی قطعه صنعتی ، سازه ها را تحت بارگذاری مختلف قرار دهند و محاسبات کاربردی مورد نیاز را انجام دهند و با تحلیل المان ها در هر مرحله طرح خود را بهینه سازی کنند. در ادامه نیز به بررسی ویژگی های نرم افزار سالیدورک، نرم افزار طراحی قطعات مکانیکی، پرداخته شده است.
در خدمات طراحی و ساخت قطعات صنعتی در مرحله طراحی قطعات صنعتی شکل و ابعاد قطعه نهایی ، دقت ابعادی و مواد اولیه محصول مورد نظر تعیین می شود. به کارگیری از نرم افزارهای کامپیوتری این امکان را فراهم می کند تا طراحی قطعات صنعتی از قبیل مدلسازی ، تحلیل و بهینه سازی طرح با سرعت و دقت بالاتری صورت گیرد. یکی از نرم افزارهای به کار رفته در طراحی و ساخت قطعات صنعتی ، سالیدورک است.
طراحی قطعات صنعتی با سالیدورک یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی است که به کمک آن می توان طراحی دو بعدی و سه بعدی قطعات مکانیکی را انجام داد. طراحی قطعات صنعتی با سالیدورک به دلیل دارا بودن کتابخانه قطعات استاندارد ، امکان طراحی ساده تر و سریع تر را برای مهندسین طراح فراهم می کند.
در نهایت پس از طراحی قطعات صنعتی با سالیدورک ، قطعات ساخته شده در محیط مونتاژ به یکدیگر متصل کرده و از آن فایل خروجی به صورت نقشه صنعتی تهیه می شود.
خدمات طراحی و ساخت قطعات صنعتی شامل مجموعه ای از فرایندهای مهندسی معکوس و ساخت قطعات فلزی است. برای هر کسب و کاری که به دنبال کسب درآمد و سودآور است، طراحی قطعه صنعتی برای کارایی محصول نهایی و نرخ بالای تولید امری بسیار حیاتی است.
تصور می شود که تقریباً 70 درصد از هزینه های تولید یک محصول از تصمیمات گرفته شده در مراحل اولیه طراحی قطعه صنعتی ، مانند مواد مورد استفاده یا روش ساخت ناشی می شود. بنابراین استفاده از خدمات طراحی و ساخت قطعات صنعتی گزینه بسیار خوبی برای کاهش هزینه است.
بیشتر تمرکز هزینه طراحی و ساخت قطعات بر مرحله طراحی قطعه صنعتی است که به کمک آن می توان هزینه تولید نهایی را به میزان قابل توجهی کاهش داد. همچنین با کمی سازی می توان ضایعات و ناکارآمدی ها در سراسر فرآیند ساخت و تولید شناسایی کرد. در نتیجه کیفیت محصول نهایی بالاتر می رود زیرا می توان طراحی قطعه صنعتی را در هر مرحله اصلاح کرد و بهبود بخشید.
فرمت یک راه حل نوین جهت رفع نیازهای صنعتی است. هدف فرمت ایجاد بستری برای معرفی، بررسی و مقایسه ی خدمات صنعتی ارائه شده توسط ارائه دهندگان مختلف و انتخاب بهترین راه حل جهت رفع مشکلات و پاسخگویی به نیازهای صنایع مختلف است.
آدرس: تهران، خیابان آزادی، دانشگاه صنعتی شریف
ایمیل: info@formmat.ir